Header

Wie zijn wij?

Het team van Actaut bestaat op dit moment uit: Dirk Schakelaar, Marita Thelen en Jantien Weitjens.

Dirk Schakelaar

Mijn naam is Dirk Schakelaar, mede-oprichter en eigenaar van Actaut. In 1995 ben ik afgestudeerd aan de HBO-V te Windesheim. Na mijn loopbaan als verpleegkundige op de afdelingen neurologie en neurochirurgie in de Isala Klinieken te Zwolle, heb ik samen met Tim Willemsen in 2008 Actaut opgericht.

In 2015 heb ik de post hbo-opleiding Autisme Centraal Traject van Autisme Centraal afgerond in Gent, België.

Marita Thelen

Doordat ik in mijn privéleven te maken kreeg met mensen met een vorm van autisme, ben ik me in autisme gaan verdiepen en specialiseren en dat heeft geleid tot een carrièreswitch.

Sinds maart 2017 werk ik bij Actaut als ambulant begeleider. Daarvoor was ik sinds februari 2013 bij Actaut betrokken als begeleidster tijdens de maandelijkse weekendopvang. In die tijd werkte ik ook met veel plezier bij een reïntegratiebedrijf als loopbaanbegeleider en jobcoach voor (jong)volwassenen met een vorm van autisme.

Door mijn werk als loopbaanbegeleider begreep ik dat ik me breder wilde kunnen inzetten en dan met name voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen, ruim voordat ze de arbeidsmarkt op moeten.

Bij Actaut kan dat. Door persoonlijke aandacht, betrokkenheid, het bieden van veiligheid en vertrouwen ondersteun en stimuleer ik de jongere graag in hun persoonlijke ontwikkeling en geniet ik als ik door mijn werk een stukje bij kan dragen aan hun geluk.

 

Jantien Weitjens

 

Mijn naam is Jantien Weitjens en sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Actaut.  

Ik heb jarenlang met veel plezier in het speciaal onderwijs gewerkt. In dit werkveld heb ik, met de kennis en expertise van toen (begin 2000), leerlingen met een verstandelijke beperking en autisme begeleid en ondersteund. De afgelopen zeven jaar heb ik in verschillende functies gewerkt in de kinderopvang.

Door mijn werkervaring en opleiding (SPH) ben ik erachter gekomen dat mijn kwaliteiten het best tot zijn recht komen als ik  individueel met mensen mag werken. De  functie van ambulant begeleider bij Actaut sluit daar goed bij aan. Het is voor mij een prima combinatie van individueel met kinderen en jongeren aan de slag en daarnaast veel kunnen leren van en met elkaar.

Ik zie het als een interessante en leerzame uitdaging om kinderen en jongeren  op weg te helpen in hun zoektocht naar hoe om te gaan met hun autisme. Met mijn empathisch vermogen en met open vizier houd ik graag rekening met de eigenheid van ieder kind en van iedere jongere!


Actaut beschikt over het keurmerk Autisme Specialisme.

Ga voor meer informatie naar: autismespecialisme.mijnportfolio.nl.

Neem contact met ons op

06 1448 3507

info@actaut.nl